Lesvormen

In verband met de COVID-19 maatregelen geven we de komende tijd geen klassikale trainingen in Appingedam. We hebben onze manier van lesgeven aangepast met de volgende manieren van lesgeven:

  1. Online livestream
  2. E-learning
  3. Blended learning
  4. Incompany klassikaal op locatie (NL/BE)
  5. Incompany klassikaal online livestream

1. Online livestream

De livestream wordt verzorgd met professionele camera’s vanuit ons trainingslokaal in Appingedam. Je volgt de training vanuit je eigen locatie, bijvoorbeeld je werkplek of thuis. Je hebt een laptop of tablet met webcam nodig om deel te nemen aan de online training.

Tijdens de training is er interactie tussen docent en cursisten en kunnen vragen worden gesteld. Details van praktijkvoorbeelden worden met camera’s goed in beeld gebracht. Je beleeft alles mee. Je ontvangt het cursusboek een aantal dagen voorafgaand aan de cursus via de post en als PDF voorafgaand aan de training.

Lees meer over onze online cursussen in onze veelgestelde vragen.

2. E-learning

Je kunt een deel van ons cursusaanbod helemaal in je eigen tijd volgen via E-learning (binnen 1 jaar). Het lesmateriaal is digitaal en wordt via internet in eigen tijd doorlopen. In principe maak je de E-learning zonder docent ondersteuning. Voor sommige trainingen is er aanvullend support via Microsoft Teams beschikbaar. Dit staat bij de cursus zelf vermeld.

3. Blended learning

Vanaf het najaar bieden we een nieuwe cursusvorm aan: blended learning. Je start dan wel op een vaste datum met een cursus, maar je neemt het lesmateriaal zelfstandig door aan de hand van video’s en een lesboek. Gedurende de cursus is er elke week een uur contact mogelijk met een docent. Dit vindt plaats op een vast tijdstip. De docent geeft dan actuele toelichting op hetgeen de week ervoor zelfstandig is doorgenomen. Je kunt dan ook eventuele vragen stellen.
Bekijk de cursussen die beschikbaar zijn als blended learning.

4. Incompany klassikaal

De training wordt op bedrijfslocatie gegeven in Nederland of België. De docent bezoekt het bedrijf en geeft ter plaatste de cursus. De planning van de cursusdagen wordt in overleg afgestemd.

De training wordt indien relevant op maat gemaakt, waarbij eigen vragen en bedrijfssituaties aan de orde komen. Ter voorbereiding is het wenselijk om specifieke informatie, zoals het explosieveiligheidsdocument, te ontvangen van de eigen bedrijfssituatie en of vragen en wensen.

Specifieke informatie voor maatwerk dienen we uiterlijk 3 weken voorafgaand aan de cursus te ontvangen. De prijs is all-in en omvat maatwerk, reiskosten, cursusmaterialen en bewijs van deelname. Het maximum aantal deelnemers per groep wordt bij de cursus vermeld. Examens zijn optioneel en apart te bestellen. Het examen wordt op bedrijfslocatie klassikaal afgenomen door de examinator.

4. Incompany klassikaal livestream

Deze manier van lesgeven bieden we op 2 manieren aan:

a. de groep cursisten bevindt zich in één ruimte en bekijkt gezamenlijk de online livestream op een groot scherm of tv

De livestream wordt verzorgd met professionele camera’s vanuit ons trainingslokaal in Appingedam, exclusief voor deelnemers incompany. De deelnemers kijken klassikaal naar de livestream via groot scherm of beamer incompany. Tijdens de training is er interactie tussen docent en cursisten en kunnen vragen worden gesteld. Details van praktijkvoorbeelden worden met camera’s goed in beeld gebracht. Je beleeft alles mee.

De training wordt indien relevant op maat gemaakt, waarbij eigen vragen en situaties aan de orde komen. Ter voorbereiding is het wenselijk om specifieke informatie te ontvangen van de eigen bedrijfssituatie en of vragen en wensen. Specifieke informatie voor maatwerk dienen we uiterlijk 3 weken voorafgaand aan de cursus te ontvangen.

Benodigdheden

  • groot scherm of beamer om de live-stream te projecteren
  • computer + webcam + geluid
  • internetverbinding
  • Microsoft Teams.

De cursusboeken worden voorafgaand aan de cursus naar 1 centraal adres gestuurd. Tevens wordt het lesmateriaal digitaal verstuurd (PDF). Examens zijn optioneel en apart te bestellen.

b. de cursisten loggen elk individueel in op hun eigen computer

De livestream wordt verzorgd met professionele camera’s vanuit ons trainingslokaal in Appingedam, exclusief voor deelnemers incompany.

De deelnemer heeft een laptop met webcam en microfoon om deel te nemen aan de online training. De deelnemer kan de livestream volgen vanuit zijn eigen werkplek of in het bedrijf of waar ook ter wereld, mits internetverbinding aanwezig.

Tijdens de training is er interactie tussen docent en cursisten en kunnen vragen worden gesteld. Details van praktijkvoorbeelden worden met camera’s goed in beeld gebracht. Je beleeft alles mee.

De training wordt indien relevant op maat gemaakt, waarbij eigen vragen en situaties aan de orde komen. Ter voorbereiding is het wenselijk om specifieke informatie te ontvangen van de eigen bedrijfssituatie en of vragen en wensen. Specifieke informatie voor maatwerk dienen we uiterlijk 3 weken voorafgaand aan de cursus te ontvangen. De cursusboeken worden voorafgaand aan de cursus naar 1 centraal adres gestuurd. Intern dienen de lesboeken naar de individuele deelnemers te worden verstuurd. Tevens wordt het lesmateriaal digitaal verstuurd (PDF). Examens zijn optioneel en apart te bestellen.