Lesvormen

Door COVID-19 zijn onze methoden van lesgeven behoorlijk veranderd. We hebben onze manier van lesgeven aangepast met de volgende manieren van lesgeven:

  1. Online livestream
  2. E-learning
  3. Blended learning
  4. Incompany klassikaal online livestream

1. Online livestream

De livestream wordt verzorgd met professionele camera’s vanuit ons trainingslokaal in Appingedam. Je volgt de training vanuit je eigen locatie, bijvoorbeeld je werkplek of thuis. Je hebt een laptop of tablet met webcam nodig om deel te nemen aan de online training.

Tijdens de training is er interactie tussen docent en cursisten en kunnen vragen worden gesteld. Details van praktijkvoorbeelden worden met camera’s goed in beeld gebracht. Je beleeft alles mee. Je ontvangt het cursusboek 1 – 2 weken voorafgaand aan de cursus via de post en als PDF voorafgaand aan de training. Tijdens de training maak je ook gebruik van onze online leeromgeving.

Lees meer over onze online cursussen in onze veelgestelde vragen.

2. E-learning

Je kunt een deel van ons cursusaanbod helemaal in je eigen tijd volgen via E-learning (binnen 6 maanden). Het lesmateriaal is digitaal en bestaat uit lessen en video-opnames over de lessen. De cursus wordt via internet in eigen tijd doorlopen. In principe maak je de E-learning zonder docent ondersteuning. Bij de lessen heb je de mogelijkheid om vragen te stellen via een reactie-formulier. Voor sommige trainingen is er aanvullend support via Microsoft Teams beschikbaar. Dit staat bij de cursus zelf vermeld.

3. Blended learning

Blended learning is een mix tussen een e-learning en een online training. Je start dan wel op een vaste datum met een cursus, maar je neemt het lesmateriaal zelfstandig door aan de hand van video’s en een lesboek. Gedurende de cursus is er regelmatig contact mogelijk met een docent. Dit vindt plaats op een vast tijdstip. De docent geeft dan actuele toelichting op hetgeen zelfstandig is doorgenomen. Je kunt dan ook vragen stellen.
Bekijk de cursussen die beschikbaar zijn als blended learning.

4. Incompany klassikaal livestream

De livestream wordt verzorgd met professionele camera’s vanuit ons trainingslokaal in Appingedam, exclusief voor deelnemers incompany.

De deelnemer heeft een laptop met webcam en microfoon om deel te nemen aan de online training. De deelnemer kan de livestream volgen vanuit zijn eigen werkplek of in het bedrijf of waar ook ter wereld, mits internetverbinding aanwezig.

Tijdens de training is er interactie tussen docent en cursisten en kunnen vragen worden gesteld. Details van praktijkvoorbeelden worden met camera’s goed in beeld gebracht. Je beleeft alles mee.

De training wordt indien relevant op maat gemaakt, waarbij eigen vragen en situaties aan de orde komen. Ter voorbereiding is het wenselijk om specifieke informatie te ontvangen van de eigen bedrijfssituatie en of vragen en wensen. Specifieke informatie voor maatwerk dienen we uiterlijk 3 weken voorafgaand aan de cursus te ontvangen. De cursusboeken worden voorafgaand aan de cursus naar 1 centraal adres gestuurd. Intern dienen de lesboeken naar de individuele deelnemers te worden verstuurd. Examens zijn optioneel en apart te bestellen.