Lesvormen

Sinds COVID-19 zijn onze methoden van lesgeven behoorlijk veranderd. We hebben onze manier van lesgeven aangepast met de volgende manieren van lesgeven:

  1. Blended learning
  2. Praktijkdagen
  3. E-learning

1. Blended learning

De theorie van de trainingen geven we volgens blended learning.

Blended learning is een mix tussen een e-learning en een online training. Je start op een vaste datum met de cursus, maar je neemt het lesmateriaal zelfstandig door aan de hand van video’s en een lesboek. Gedurende de cursus zijn er regelmatig contactmomenten met de docent. Dit vindt plaats op een vast tijdstip. De docent geeft dan actuele toelichting en samenvatting op hetgeen zelfstandig is doorgenomen. Je kunt dan ook vragen stellen.

Door de regelmatige contactmomenten wordt je door het lesmateriaal geloodst.

Het lesmateriaal bestaat uit een cursusboek (PDF), e-learning, video’s van de lessen, oefeningen en toetsen. Je kan het lesmateriaal ook na de cursus nog weer bekijken (tot 1 jaar).

De contactmomenten worden via Teams gedaan en verzorgd met professionele camera’s vanuit ons trainingslokaal in Appingedam. Je volgt de training vanuit je eigen locatie, bijvoorbeeld je werkplek of thuis. Je hebt een laptop of tablet met webcam nodig om deel te nemen aan de online training.

Tijdens de contactmomenten is er interactie tussen docent en cursisten en kunnen vragen worden gesteld. Details van praktijkvoorbeelden worden met camera’s goed in beeld gebracht. Je beleeft alles mee.

Het cursusboek staat als een PDF in je online leeromgeving. Tijdens de training maak je ook gebruik van je online leeromgeving. Na opgave kun je direct starten met de training.

Bekijk de cursussen die beschikbaar zijn als blended learning.

Lees meer over onze online cursussen in onze veelgestelde vragen.

2. Praktijkdagen

Bij diverse cursussen is er een praktijkdag in Appingedam, zoals de Ex 002, Ex 003/006, Ex 007/008, Ex 016, Ex 021, Ex 022. Tijdens een praktijkdag geven we hoofdzakelijk praktische lessen in onze praktijkruimtes. Dit kan zijn het vaststellen van zoneringen in het tanklokaal, of het installeren van apparatuur op de installatieborden of het inspecteren van allerlei explosieveilige apparaten.

3. e-learning

Je kunt een deel van ons cursusaanbod helemaal in je eigen tijd volgen via e-learning (binnen 12 maanden). Het lesmateriaal is digitaal en bestaat uit lessen en video-opnames over de lessen. De cursus wordt via internet in eigen tijd doorlopen. In principe maak je de e-learning zonder docent ondersteuning, maar vragen stellen kan altijd. Bij de lessen heb je de mogelijkheid om vragen te stellen via een reactie-formulier.